Accidentul s-a produs în jurul orei 05.45 pe strada Europa, cea care deserveşte drept drum de centură al municipiului. O autoutilitară aparţinând unei firme de panificaţie cu doi pasageri la bord, angajaţi ai societăţii comerciale, rula pe strada Fabricii. Din păcate, la intersecţia cu strada Europa, se pare că nu ar fi acordat prioritate unui VW Golf. Coliziunea a fost atât de puternică, încât ambele maşini au fost împinse de pe suprafaţa carosabilă.

Ambii şoferi au necesitat intervenţia echipajelor de descarcerare pentru a fi scoşi dintre fiarele contorsionate ale maşinilor. În plus, la faţa locului au fost direcţionate şi alte trei echipaje SMURD şi ale Ambulanţei pentru a acorda îngrijiri medicale victimelor. De asemenea, poliţiştii au demarat cercetări.

Se pare că norocul a fost de partea pasagerei autoutilitarei care a fost scoasă repede din maşină şi preluată de paramedici, după care a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Baia Mare. Colegul său, însă, se afla într-o stare critică. Cum maşina se răsturnase, capul îi era în apa din canalul din apropiere. Pompierii l-au scos, în timp ce paramedicii au efectuat manevre de resuscitare, însă eforturile au fost în zadar. Şoferul decedase. Mai norocos a fost celălalt conducător auto, care a fost preluat de paramedici şi stabilizat. În cele din urmă, el a fost condus la UPU Baia Mare.

“Am fost solicitati sa intervenim pentru descarcerarea a trei persoane in urma accident rutier. Erau in ambele masini incarcerati. S-a intervenit cu doua echipaje ale pompierilor de la descarcerare pentru si cu doua ambulante” a declarat Florin Podina, ISU Maramures – pompieri descarcerare.

“La ora 5.45 am fost solicitati la participam la un accident rutier soldat cu trei victime, dintre care una foarte grav cu un politraumatism prin accident rutier. La sosirea echipajului pacientul era in stop cardio-respirator. S-au initiat manevrele de resuscitare. Din pacate pacientul nu a raspuns manevrelor de resuscitare si a fost declarat decedat. Celelalte victime au fost transportate la spital pentru evaluare si diagnosticul leziunilor suferite” a spus dr. Ioan Motisan, SMURD Maramures.

“Conducatorul autoturismului VW Transporter circula pe strada Fabricii din Baia Mare in momentul in care a ajuns la intersectia cu strada Europa nu a acordat prioritate de trecere autoturismului VW Golf si intra in coliziune cu acesta. In urma accidentului a rezultat vatamarea corporala a doua persoane si decesul conducatorului auto a autoturismului VW Transporter” a declarat agent sef adjunct Andrei Bonte, Biroul Rutier Baia Mare.

“Am fost coleg vreo cinci ani aici in Recea la brutarie. Tineam permanent legatura. Si ieri m-a sunat. Deci nu stiam sa mearga tare. Habar nu am ce s-a intamplat. Ieri inca o vrut sa vina pana la mine, ca eu sunt din Coltau. M-a sunat ce faci. Zice hai ca vin in oras ne intalnim si bem o cafea. El mergea la lucru cu colega-sa” a povestit un coleg de serviciu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și