"Vom reacţiona dur la astfel de acţiuni, indiferent de motivele pe care le invocă huliganii şi de forţa politică pe care ei o reprezintă", a declarat ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, îndemnând populaţia la aplicarea "normelor europene, inclusiv în lupta politică".

Mai mulţi activişti ucraineni au lansat în ultimele zile o adevărată campanie împotriva oficialilor pe care îi consideră corupţi sau susţinători ai fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

Activiştii îi aruncă pe oficiali în tomberoane de gunoi, însă poliţia nu reacţionează în mod corespunzător, notează site-ul Korrespondent.net.

Primul caz a fost înregistrat în oraşul Odesa, unde activişti ai mişcării radicale Pravîi Sektor l-au "aruncat la gunoi" pe directorul regional al Fondului ucrainean de asigurări, Oleg Rudenko, acuzat de corupţie.

Ulterior, mai mulţi manifestanţi, care cereau aprobarea unei legi a lustraţiei în faţa Parlamentului de la Kiev, au imobilizat un deputat şi l-au băgat cu forţa într-un tomberon plin cu gunoi, după care au pus un cauciuc şi au turnat un lichid peste el.

Deputatul Vitali Juravski a fost cărat cu tomberonul peste stradă, înainte ca poliţia să intervină.

Cazuri similare au avut loc în oraşele Ternopol, Kirovograd, Cerkasî şi Rivno.

Vineri, câţiva activişti l-au acuzat pe deputatul Viktor Pilipişin că ar fi corupt şi l-au aruncat într-un tomberon de gunoi, stropindu-l cu vopsea roşie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet