Unul este Kabayan din Filipine. El constă într-o rețea de grote funerare săpate în stâncă, în care au fost adunate mii de corpuri mumificate, aflate într-o stare bună de conservare și unele dintre ele având tatuaje de o mare frumusețe. Cadavrele, cu genunchii la piept, sunt așezate în trunchiuri de copac și datează de cel puțin 500 de ani. Se crede că aparțin grupului Ibaloi. Pentru a păstra aceste inestimabile comori și a sensibiliza opinia publică împotriva pericolelor care le pasc, bătrânii tribului Ibaloi din Kabayan au acceptat să le scoată în mod excepțional din mormintele lor din stâncă, lumea putând vedea prima oară extraordinarele mumii în mediul lor natural.

Al doilea loc din categoria "înspăimântătoare" propus de 7sur7.be este insula păpușilor din Mexic. Pe insula ascunsă între canalele Xochimilco, sute de păpuși mutilate, unele decapitate și cu membrele tăiate, sunt așezate în copacii aflați de-a lungul apelor. Legenda spune că, acum mai bine de 50 de ani, singurul locuitor al insulei a descoperit o fetiță înecată în canal. A fost atât de șocat de această tragedie, încât a început să agațe păpuși și bucăți din ele în ramurile copacilor pentru ca ele să placă fetei moarte. Înfricoșătoarele păpuși au ajuns să fie o destinație turistică ce atrage vizitatori din toată lumea.

Al treilea pe lista destinațiilor turistice ce produc fiori pe șira spinării este azilul psihiatric dezafectat din Sussex. Deschis în 1903, spitalul psihiatric Hellingly se află în estul provinciei britanice Sussex. Timp de 90 de ani, pacienți cu boli mentale au suferit aici lobotomii și electrocutări. Spitalul a fost închis în 1994. Izolat, legat de lume doar printr-o singură cale de acces și având propria lui cale ferată, azilul a fost complet autarhic mulți ani. Bolnavii și pacienții coabitau în aceleași corpuri de clădire din cărămidă roșie, legate între ele prin culoare interminabile. Poate din cauza izolării psihiatrii și-au permis unele libertăți, metode barbare ca lobotomia sau leucotomia, așa încât pacienții erau folosiți la experiențe care serveau la mai buna cunoaștere de creierului uman. Odată lobotomizați, pacienții care supraviețuiau (circa 4% mureau) rămâneau în stare vegetativă, neputând să se apere sau să protesteze, fiind tratați ca simpli cobai. În anii 1960 au început să se producă substanțe psihotrope, care au dus la îmbunătățirea condițiilor de viață ale pacienților, medicamentele înlocuind treptat tratamentele ireversibile și barbare. Atmosfera în care intră eventualii vizitatori seamănă mult cu cea din sezonul al doilea din "American Horror Story". Potrivit zvonurilor, fostul spital ar fi bântuit: noaptea s-ar auzi bolnavii strigând și s-ar putea vedea siluete mergând pe culoare. Din când în când ar apărea și fantoma unui bărbat lobotomizat, mergând ca un zombi.

Un proiect de urbanism prevede demolarea fostului azil și construirea de apartamente în locul lui.

Pădurea sinuciderilor din Japonia este un alt loc ce nu trebuie ratat de dependenții de adrenalină. Crângul Aokigahara, aflat la poalele muntelui Fuji, este locul ales de mulți sinucigași niponi pentru a-și opune capăt zilelor, Japonia fiind țara cu cea mai mare rată a sinuciderilor din lume. După lansarea cărții "Kuroi Jukai", cu povestea a doi îndrăgostiți care mor împreună în această pădure, rata sinuciderilor în Aokigahara a crescut exponențial, de la 50 la 100 de morți pe an. Copacii sunt atât de deși, încât autoritățile merg acolo doar o dată pe an pentru a aduna cadavrele. Pentru a preveni sinuciderile, pădurarii au instalat panouri pe care scrie "Viața este prețioasă" sau "Gândiți-vă la familii".

Adevăratul oraș Silent Hill face parte și el din locurile ce dau fiori. Orașul Centralia (cunoscut din filmul "Silent Hill") din Pennsylvania, prosperă așezare minieră altădată, a fost abandonat acum 50 de ani nu pentru că era bântuit, ci din cauza fenomenului de combustie permanentă. Mina de cărbune arde exact ca în 1962, originea exactă a incendiului nefiind cunoscută, chiar dacă există mai multe teorii (pompieri, cenușă, blestem). De-a lungul timpului s-a încercat stingerea focului prin diferite metode, dar toate au eșuat, focul propagându-se pe rețeaua minelor de cărbune. În prezent există în oraș doar o biserică, patru cimitire, șase case și o clădire în care se află o mașină de pompieri.

Potrivit experților, subsolul orașului Centralia ar urma să mai ardă încă două secole.

În nordul Ciprului se află o altă așezare fantomă, Varosha, ajunsă o grămadă de locuințe abandonate și în ruină. Miză politică și militară în negocierile cipriote, localitatea se află sub controlul armatei turce din 1974. Celor ajunși în zonă li se interzice chiar să facă fotografii. Inițial cartier al orașului Famagusta, Varosha este o stațiune balneară construită în 1972, în prezent oraș fantomă după invazia turcă din 1974. Alan Weisman descrie orașul în cartea sa "Homo disparitus" ca pe un spațiu pe care natura îl recâștigă de la om, cu plante mari, păsări și broaște țestoase.

Jatinga, locul din India în care se sinucid păsările, poate figura și el cu succes pe o hartă a locurilor înspăimântătoare. Este un mic sat în nordul Indiei, unde are loc un fenomen unic în lume între lunile septembrie și noiembrie: păsările se sinucid în masă, căzând din cer și zdrobindu-se pe case și copaci imediat după apusul soarelui, între orele 19 și 22. De mulți ani, fenomenul a fost atribuit spiritelor rele, păsările neavând comportament suicidar. Moartea lor nu are însă nimic de-a face cu sinuciderea. Dezorientate de ceață, păsările sunt atrase de luminile din sat. Cum Jatinga se află pe o rută de migrație, multe păsări cad astfel în capcană.

Lista locurilor înspăimântătoare este departe de a fi încheiată, pe ea putând figura cu succes și catacombele din Paris (cu milioane de oseminte umane), un cimitir din Praga unde sunt de fapt 11 cimitire suprapuse sau orașul voodoo Akodessewa din Togo, cu piața sa unde se vând tot felul de poțiuni magice, amulete, animale mumificate necesare practicanților magiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet