”Am crezut în dumneavoastră când spuneați că vreți o Românie educată, o Românie în care tinerii să se întoarcă din Diaspora. V-am votat și la primele alegeri, și la cele de după, am crezut în dumneavoastră. Dar pe parcursul anilor am observat că sunteți un fățarnic, un om care nu se ține de cuvânt, un om care promite și uită de ce a promis. Domnule Cîțu, v-am plăcut ca și prim-ministru. Sincer, îl susțineam pe Ludovic, dar erați ok, tânăr, deștept, cu ambiții, urați, nu știu, corupția, dar la fel, pe parcurs am văzut că sunteți și dumneavoastră mult mai fățarnic. Poate sunteți un om care, cum s-ar spune, nu aveți ouă să spuneți nu la ceva ce nu vă place. Cu ocazia asta, știți, am venit cu plăcuțele, v-au plăcut, m-ați aplaudat. V-am făcut și dumneavoastră acum o plăcuță pentru dumneavoastră și întreg PNL care vă susține, partea aceea de PNL care vă mai susține”, susține Răzvan Ștefănescu în clipul video de pe Facebook.

”Plăcuța suedeză” a intrat în vocabularul public în 2018, atunci când Răzvan Ștefănescu, un șofer de tir stabilit în Suedia, și-a schimbat numărul de înmatriculare al mașinii cu mesajul la adresa social-democraților.

Viralizarea mesajului a fost potențat chiar de poliție, ai cărei șefi numiți politic de PSD au acționat în forță împotriva șoferului, căruia i-au reținut permisul de conducere, i-au ridicat numerele de înmatriculare și i-au făcut dosar penal. Aceste acțiuni au fost percepute de public drept niște abuzuri din partea polițiștilor, iar explicațiile oamenilor legii nu au făcut decât să pună și mai mult paie pe foc. După acest episod mesajul ”M..E PSD” a început să apară peste tot: pe tricouri, pe parașute, pe mașini, pe plaje și în vârf de munte.

La acea vreme un critic dur al PSD, Klaus Iohannis s-a folosit de situație pentru a taxa partidul condus de Liviu Dragnea:

”Au început acțiuni de neimaginat. Persoane care îndrăznesc să-și expună public opinia anti-PSD sunt luați de Poliție în plină zi. Nu s-a mai întâmplat din anii întunecați ai comunismului”, a transmis Iohannis la Consiliul Național al PNL din 2018, în timp ce se pregătea pentru a doua candidatură la președinție care avea să aibă loc un an mai târziu.

Tot președintele Iohannis a avut o ieșire publică dură la adresa actualului lider PSD, Marcel Ciolacu, pe care l-a acuzat că ”vrea să vândă Ardealul” ungurilor, adresându-i-se acestuia în limba maghiară. În prezent, Klaus Iohannis supervizează negocierile pentru formarea unui guvern PNL-PSD-UDMR.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și