Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, autoturismul a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, iar şoferul este cercetat pentru contrabandă.

* Ieri, 26 ianuarie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 9.00, lucrătorii noştri au oprit pentru control, pe DN 19 A, pe comunicaţia Petea-Dorolţ, jud. Satu Mare, un autoturism marca Skoda Pick Up, înmatriculat în Slovacia, condus de un bărbat cu dublă cetăţenie, maghiară şi ucraineană.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului a fost depistat, în pereţii compartimentului de marfă, un loc special amenajat în care au putut fi observate ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii autoturismului împreună cu şoferul la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în locaşul special amenajat au fost descoperite 2.983 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă Duty Free.

Drept urmare, întreaga cantitate de ţigări în valoare de 13.500 lei a fost confiscată, iar şoferul este cercetat acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006 privind Codului Vamal al României.

Totodată, autoturismul în valoare de 4.500 lei, folosit la transportul
ţigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, urmând ca la final sa fie luate măsurile legale ce se impun.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte, jud. Maramureş, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control în zona de competenţă, au depistat în apropierea gării CFR din Leordina o persoana de sex feminin care transporta într-un rucsac un colet voluminos şi care la apariţia patrulei poliţiei de frontieră a încercat să fugă.

Lucrătorii noştri au procedat la verificarea bagajului voluminos aflat asupra tinerei, fiind descoperite 249 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

Pe timpul cercetărilor, C. R., de 16 ani, domiciliată pe raza jud. Maramureş, a declarat lucrătorilor noştri că a găsit ţigările pe câmp şi s-a gândit să le vândă în piaţa.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar ţigările în valoare de 2.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și