Pe filmare se vede cum cetateanul elvetian dialoga cu prietenii sai. La un moment dat, tanarul hot se apropie, isi pune geaca pe scaunul care se afla in spatele elvetianului si se aseaza la masa. Ospatarul ii aduce meniul pentru comanda si pleaca. La cateva secunde, individul intinde mana si cauta in buzunarele jachetei victimei, care era asezata, la fel, pe spatar. Deoarece in crama nu a mers singur, ci cu partenera lui de hotii, tanarul, cu un zambet acru pe buze, ii face semn acesteia ca nu exista nimic in buzunarele verificate cu mare maiestrie si tupeu. Imediat, acesta se ridica, schimba cateva vorbe cu ospatarul si paraseste crama impreuna cu femeia.

De precizat ar fi faptul ca, in urma cu doi ani, cetateanul elvetian a mai fost in Romania. La acea vreme, hotii de buzunare l-au lasat pe strain fara aproximativ 2.000 de euro. De aceasta data, cum omul si-a invatat lectia, si-a pus documentele si valuta intr-o borseta pe care a purtat-o prinsa de mijloc si care era pozitionata in fata. Astfel, elvetianul si-a salvat banii si documentele personale.

Ulterior, a fost sesizata Politia, cei doi fiind retinuti pentru 24 de ore, urmand ca pe numele lor sa fie facute propuneri de arest preventiv. Din informatiile obtinute pe surse, cei doi hoti mai au condamnari penale pentru fapte similare, in mai multe tari europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și