La data de 26 ianuarie 2022, autoritățile germane au inițiat o operațiune, prin intermediul ENFAST (European Network for Fugitive Active Search Teams), având ca obiectiv localizarea și reținerea a 3 cetățeni români, față de care au fost emise mandate europene de arestare, pentru comiterea infracțiunilor de tâlhărie și tentativă la omor.

Persoanele urmărite sunt bănuite că, la data de 19 decembrie 2021, ora 01.45, aflându-se în orașul german Augsburg, în urma unei înțelegeri prealabile, ar fi pătruns în locuința victimelor, soț și soție, în vârstă de 83, respectiv 71 de ani și le-ar fi lovit în zona capului, producându-le leziuni grave, care le-ar fi pus viața în pericol.

Ulterior comiterii faptei, cei trei ar fi părăsit Germania, cu scopul de a nu fi depistați.

Activitățile investigative derulate de către F.A.S.T. România, prin Serviciul Urmăriri din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigații Criminale, cu sprijinul structurilor teritoriale de urmăriri din cadrul serviciilor de investigații criminale din Dolj și Maramureș, precum și al F.A.S.T. Germania (B.K.A.), au condus la depistarea și reținerea celor 3 bărbați, doi dintre ei, de 37 și 32 de ani, fiind depistați în România, în județele Dolj, localitatea Filiași și Maramureș, localitatea Baia Mare, la datele de 1, respectiv 2 februarie.

În prezent, față de cei doi bărbați, depistați în România, se desfășoară activități procedurale, în vederea predării către autoritățile germane.

Cel de-al treilea a revenit în Germania, unde a fost capturat.

Schimbul de date a fost asigurat de către Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, beneficiindu-se de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet