Conform partidului, la fața locului a fost nevoie de intervenția poliției.

“Acesta (primarul – n.red.) îndemna încă de dimineață făgărășenii să vină la Casa de Cultură în număr mare, în locul în care convocase consilierii în ședință. Probabil din dorința de a-i forța pe consilieri să voteze după cum vrea el. Niciodată, în ultimii 30 de ani, nu s-a întâmplat să intervină Poliția în ședința Consiliului Local Făgăraș. Niciodată un primar nu și-a chemat susținătorii ca într-o galerie de fotbal pentru a urla, pentru a face presiuni și pentru a intimida consilierii. Niciodată, nimeni nu a folosit violența fizică sau verbală pentru a determina consilierii să voteze cum dorește primarul sau oricine altcineva. Niciodată nu a fost bruscată o femeie care deține un mandat de reprezentare în Legislativul orașului. Niciodată nu a fost bruscat un consilier care este preot în viața de zi cu zi. Părintele Klein, doamna Polmolea, Consilierii Ludu și Cupu au ajuns la urgențe. La orele 23, primii doi erau încă sub observație medicală”, se arată în comunicatul partidului, transmis pe Facebook.

PNL Făgăraș a precizat că cei patru consilieri locali patru fac parte din trei formațiuni politice diferite. Cei patru consilieri care au ajuns la spital sunt Johannes Klein (FDGR), (Corina Polmolea) - PSD, Aurel Ludu (PSD) și Lucian Cupu (PNL).

“Nu contează acest lucru. PNL Făgăraș deplânge situația la care s-a ajuns. Gestul simpatizanților primarului Sucaciu, încurajați de acesta inclusiv pe rețelele de socializare, descalifică pe toți cei care inițiază și susțin asemenea apucături grobiene. Prin Legea Administrației, primarul e obligat să vegheze la ordine și liniște publică și să asigure ordinea în ședințele pe care le convoacă. Nu să instige. Ne delimităm categoric de aceste practici și îi încurajăm pe consilieri, indiferent de apartenența politică, să creadă în libertatea de exprimare, să își exercite liber dreptul de vot și să respecte toate drepturile și libertățile atât de greu câștigate de poporul român”, se încheie comunicatul partidului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și