Monica Anisie a postat următorul mesaj pe pagina sa de Facebook:

”Astăzi am aflat de pe pagina de Facebook a lui Andy Popescu, dintr-o înregistrare video, că mai mulți elevi de la o școală din localitatea Borșa, județul Maramureș, au fost loviți de o profesoară. Am contactat personal atât inspectorul școlar general, cât și inspectorul școlar general adjunct ai inspectoratului școlar, solicitându-le ca luni dimineață să înceapă o anchetă la respectiva unitate de învățământ, iar la finalul acesteia, să întreprindă toate măsurile necesare impuse de lege.

Mă întristează să aflu despre astfel de incidente! Cu toții trebuie să reacționăm ferm și imediat, cu toleranță ZERO la violența în școli.

Monica Cristina Anisie”Ce spune primarul din Borșa

”S-a trezit cam târziu. S-a întâmplat acum trei săptămâni. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș știa despre acest caz. A fost informat. Profesoara este însărcinată și probabil sarcina a făcut-o mai sensibilă. În cariera ei nu a avut niciodată probleme. Acum ministrul prin ISJ cere concedierea cadrului didactic. De parcă concedierea unui profesor se face la prima strigare. Ar trebui să îi concedieze pe cei de la inspectorat că au știut de caz și nu au făcut nimic” a declarat Sorin Ion Timiș, primar Borșa.

ACTUALIZARE IPJ Maramureș

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o unitate de învățământ, din orașul Borșa, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să facă următoarele precizări:

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Borșa s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului, purtare abuzivă și nedenunțarea, urmând a se stabili toate împrejurările producerii faptei, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet