În cadrul Conferinței, candidatul Alianței a făcut un apel la decență în ceea ce privește derularea campaniei electorale din partea tuturor competitori electorali, în special către PNL Sighet. Horia Scubli a declarat că speră ca „după data de cinci iunie (data alegerilor locale - n.r.) să ne putem uita cu sinceritate unii în ochii celorlalți ca niște oameni civilizați și bine crescuți”.

Acest apel de a conduce o campanie electorală decentă vine în contextul în care echipa de „instalatori” angajată de către PNL Sighet derulează o campanie cu puternică tentă negativă, marcată prin injurii adresate celorlalți competitori electorali prin intermediul rețelei de socializare FaceBook, lansarea de mesaje false cum că Horia Scubli s-ar fi retras din cursa electorală, încercarea de păcălire a sighetenilor prin realizarea de false sondaje de opinie cu scopul de a deruta alegătorii etc.

De asemenea, candidatul Horia Scubli a arătat că din păcate televiziunea și postul de radio locale (TV Sighet și Sighet FM) prezintă doar activitățile de campanie ale PNL Sighet, solicitând intrarea acestora în legalitate.

La finalul Conferinței, candidatul Horia Scubli a arătat că la nivel local există semnat un Protocol de colaborare între Alianța PSD + UNPR și UDMR, în sensul susținerii de către UDMR a lui Horia Scubli pentru fotoliul de Primar al municipiului Sighet.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și