"Capela Sixtină din Muzeul Vaticanului, care înregistrează anual cel mai mare număr de vizitatori la nivel mondial, a fost recreată 100 % în mărimea sa naturală la Ciudad de México”, anunță administrația locală într-un comunicat.

Proiectul a necesitat doi ani de muncă, reunind arhitecți, ingenieri, fotografi, sculptori și scenografi mexicani. Replica a fost instalată în apropierea Monumentului Revoluției din centrul capitalei și constă într-o structură tridimensională formată din secțiuni cu reproduceri fotografice ale interiorului capelei.

metri lungime și 28 de metri lățime, ocupând o suprafață totală de 510 metri pătrați, se arată în comunicat.

În interior a fost instalată o structură capabilă să suporte o scenografie de fresce imprimate pe pânză, în timp ce pe podea au fost instalate ecrane cu cristale lichide. Această replică conține și o expoziție audiovizuală care ilustrează istoria Capelei Sixtine.

Se estimează că replica va putea fi vizitată în fiecare oră de 1.200 de persoane în mod gratuit până la 25 iulie, când va fi închisă publicului. Inițiativa aparține Comitetului Organizator pentru Expoziția Capelei Sixtine din Mexic.

Această replică a Capelei Sixtine va fi transportată în toate statele Mexicului în următorii trei ani și va putea fi vizitată de 52 de milioane de persoane care nu mai vor fi nevoite să călătorească până la Vatican pentru o admira.

Capela palatului papal de la Vatican este una dintre cele mai cunoscute comori artistice ale Europei și a fost construită între anii 1472 și 1483, în timpul pontificatului papei Sixtus al IV-lea. Capela Sixtină, care se găsește în Bazilica Sfântul Petru, este celebră datorită picturilor murale ale lui Michelangelo și a conclavurilor cardinalilor pentru alegerea papei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet