* Ieri, 24 august, în baza unor date deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, jud. Suceava, conform cărora la un imobil de pe raza localităţii Vicovu de Sus este depozitată o însemnată cantitate de ţigări, lucrătorii noştri au întreprins măsuri de monitorizare a persoanelor suspecte şi de documentare a activităţii infracţionale.

Astfel, poliţiştii de frontieră au observat două persoane, un bărbat şi o femeie, care după ce au încărcat într-un autoturism Mitsubishi, mai multe colete cu ţigări de contrabandă, au încercat să părăsească locaţia în cauză. Imediat lucrătorii noştri au intervenit, oprind autoturismului la ieşirea din curtea imobilului.

Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea celor două persoane, Costel C., în vârstă de 38 de ani şi Lenuţa C., de 35 de ani, soţ şi soţie, care erau proprietarii imobilului.
Totodată, în maşină au fost descoperite 12 colete cu ţigări, motiv pentru care, lucrătorii noştri au procedat la verificarea unor spaţii din curtea imobilului.

În urma acţiunii, au mai fost descoperite în anexele din curte, alte 70 de colete cu ţigări, în total fiind ridicate în vederea confiscării 82 baxuri, care conţineau 40.950 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare totală de 409.500 lei.

Drept urmare, cei doi suceveni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Totodată, autoturismul, marca Mitsubishi, în care au fost descoperite o parte din ţigări, a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

* Într-un alt caz, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit în apropierea frontierei de stat, ascunsă în vegetaţie, cantitatea de 10.000 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci.

Ţigările în valoare de aproximativ 100.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și