In data de 4 martie a.c., in baza unor informatii detinute la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Sighetu Marmatiei, s-a declansat o actiune pe linia combaterii contrabandei cu tigari de provenienta ucraineana, in zona de responsabilitate.

In urma monitorizarii zonei de compeneta si a unor masuri specifice, in jurul orei 18.00, politistii de frontiera au observat, pe o pasune dintre localitatile Oncesti si Berbesti, jud. Maramures, trei barbati care transportau, in spate, mai multe colete voluminoase.
La aparitia lucratorilor nostri, persoanele in cauza au abandonat coletele si au incercat sa fuga spre localitatea Oncesti, insa au fost retinuti imediat.

La fata locului, au fost descoperite, abandonate pe camp, 27 de baxuri care contineau tigari de provenienta ucraineana, iar in imediata apropiere, intr-un adapost de animale si in scorbura unui copac, inca 47 de baxuri, din acelasi lot.

Conform procedurilor legale, persoanele in cauza, precum si cele 74 de baxuri cu tigari au fost transportate la sediul Politiei de Frontiera, in vederea continuarii cercetarilor.

Cele trei persoane au fost identificate ca fiind I. S., de 16 ani, Ioan I., de 19 ani si Vasile M., de 24 de ani, toti trei domiciliati pe raza jud. Maramures, care au recunoscut implicarea in activitatea infractionala, declarand ca au vrut sa faca bani din contrabanda.
In dimineata zilei de 5 martie a.c., lucratorii nostri au reluat activitatile de cercetare a terenului, ocazie cu care au mai fost descoperite inca 10 colete cu tigari.

Totodata, in urma inventarierii coletelor s-a constatat ca este vorba de 41.927 pachete tigari de diferite marci, de provenienta ucraineana, in valoare de 374.000 de lei, intreaga cantitate fiind ridicata in vederea confiscarii.

De asemenea, cei trei tineri sunt cercetati acum pentru savarsirea infractiunii de contrabanda.

Totodata, pe numele lui Ioan I. si Vasile M. au fost emise ordonante de retinere pentru 24 de ore, iar in cursul zilei de azi, 6.03.2015 urmeaza a fi prezentati procurorului de caz in vederea luarii masurilor legale ce se impun.

Ieri, 5 martie a.c., in jurul orei 9.30, politistii de frontiera de la S.P.F. Valea Viseului au observat pe raza localitatii Bistra, judetul Maramures, un autoturism din care doua persoane de sex masculin descarcau colete voluminoase si le transportau in curtea unui imobil.
Lucratorii nostri au procedat la retinerea celor in cauza, dar in momentul in care au observat echipajul politiei de frontiera, cei doi barbati au urcat in autoturism cu care au incercat sa fuga. La scurt timp, autoturismul si cei doi barbati au fost identificati, acestia fiind Ioan T., de 32 ani si Ioan M., de 38 ani, domiciliati pe raza judetului Maramures.

La fata locului, politistii de frontiera au descoperit intr-o anexa din curtea imobilului respectiv, care apartine numitei Maria B., de 74 ani, 8 colete care contineau tigari.

Intreaga cantitate de tigari a fost transportata la sediul sectorului, unde in urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.990 pachete cu tigari, in valoare de 35.500 lei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau a marfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, la finalizarea cazului urmand a se lua toate masurile legale ce se impun.

Intr-o alta actiune desfasurata in zona de competenta, un echipaj al politiei de frontiera de la S.P.F. Sighetu Marmatiei a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism despre care detineau date ca transporta tigari de provenienta ucraineana.
Conducatorul auto a ignorat semnalele regulamentare continuandu-si deplasarea in mare viteza.

Politistii de frontiera au procedat la urmarirea autoturismului folosind semnalele acustice si luminoase, iar dupa aproximativ 500 de m acesta a fost descoperit abandonat. In masina au fost observate mai multe colete cu tigari, fapt pentru care a fost dusa la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii tigarilor a rezultat cantitatea de 4.500 pachete in valoare de 40.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

De asemenea autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat pana la finalizarea cercetarilor, care continua in vederea depistarii tuturor persoanelor implicate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și