* În data de 5 februarie a.c., poliţiştii de frontieră de la Sectorul PF Valea Vişeului au organizat şi desfăşurat o acţiune, în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări.
Astfel, în jurul orei 21.20, un echipaj din cadrul sectorului a identificat şi oprit pentru control, pe raza localităţii Valea Vişeului, județul Maramureș, o autoutilitară marca Citroen, înmatriculată în România, condusă de Vasile M., de 36 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete cu ţigări fapt pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.
In autoutilitara au fost descoperite 42 de colete, care conțineau 20.958 pachete cu ţigări de diferite mărci de provenienţă ucraineană, în valoare de 185.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoutilitara folosită la activitatea infracţională a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.
Totodată conducătorul auto este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.
De asemenea pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că şoferul avea dreptul de a conduce suspendat fapt pentru care mai este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

* Tot în cadrul aceleiaşi acţiuni, un alt echipaj de la Sectorul PF Valea Vişeului a identificat în trafic, pe raza localităţii Petrova, judeţul Maramureş, un autoturism marca Dacia, suspect că transportă ţigări provenite din contrabandă.
Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a autoturismului, ocazie cu care s-a constata că acesta este condus de Ioan G., de 25 ani, domiciliat pe raza judeţului Bihor.
La controlul efectuat asupra autovehiculului, în plafonul acestuia au fost observate mai multe pachete cu ţigări, fapt pentru care autoturismul şi bărbatul a fost condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
În continuare a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care în plafonul maşinii, într-un locaş special amenajat, au fost descoperite 2.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 17.600 lei.
Ioan G. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.
Totodată autoturismul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Şi lucrătorii din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au descoperit pe versantul Măgura, 8 colete abandonate care conţineau 5.470 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 48.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac cercetări pentru identificare persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și