Lucca, o cățea de 12 ani din rasa ciobănesc german, a participat la misiuni ale pușcașilor marini americani, protejând viețile militarilor prin indicarea locului în care se aflau ascunse mine sau dispozitive explozive artizanale.

Eforturile sale au fost răsplătite cu PDSA Dickin Medal, cea mai înaltă distincție pentru animalele care au participat la misiuni în zone de conflict. Lucca este cel de-al 67-a reprezentant al animalelor care primește această distincție, dar este primul câine militar al US Marine Corps decorat cu această medalie.

În timpul misiunilor sale de patrulare nu au fost înregistrate victime umane, însă în 2012, în timpul unei misiuni în Afganistan, și-a pierdut un picior și a suferit arsuri pe piept în urma exploziei unui dispozitiv artizanal.

Sergentul Chris Willington, care se ocupă de Lucca, a călătorit la Londra împreună cu ciobănescul german pentru a primi distincția. Retrasă din serviciul activ după accident, Lucca locuiește în prezent cu sergentul
Willington și familia acestuia în California.

În 2011, când a fost trimisă în Afganistan, Lucca a avut 75 de misiuni de patrulare numai în provincia Helmand, zonă plină de dispozitive explozive improvizate (IED). De la introducerea acestei distincții în 1943, medalia a fost acordată unui număr de 31 de câini, 32 de porumbei mesageri în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, trei cai și o pisică, încheie telegraph.co.uk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și