Potrivit imaginilor, un copil de doar câţiva ani este bruscat de o angajată. Pentru că nu vrea să doarmă, este dus afară din încăpere într-o altă sală, unde angajata îl bruschează din nou. Imaginile au fost înregistrate pe o cameră de supraveghere şi au ajuns virale pe Internet.

Angajata a fost sasncţionată, potrivit Atac la cenzură, care a difuzat imaginile.

Direcția de Asistență Socială (SPAS) Baia Mare a arătat că angajata a fost sancționată și s-a propus eliberarea din funcție. „În momentul în care am aflat despre eveniment, pentru mine, ca reprezentant al instituției, cel mai important lucru a fost ca acea persoană să nu-și mai desfășoare activitatea în creșă sau în jurul copiilor. Să nu mai intre în contact cu niciun copil și să nu mai activeze în acea creșă sau în altă creșă. A fost mutată disciplinar și a fost demarată procedura comisiei de disciplină, care se află în derulare. Ei vor hotărî ce sancțiune îi vor da angajatei. Propunerea noastră este eliberarea ei din funcție. Dar comisia va decide. din păcate, nu putem să anticipăm astfel de comportamente, e un eveniment nefericit, extrem de neplăcut. Cel mai important a fost ca acea pesoană să nu mai fie în preajma copiilor”, a menționat Diana Hîrb, director interimar al Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Baia Mare.

Angajata în vârstă de 47 de ani a fost mutată într-un centru de zi pentru adulți, sub supravegherea comisiei de disciplină. Femeia este asistent medical principal și era angajată pe perioadă determinată, din luna martie și urma să rămână până în noiembrie 2019, înlocuind o angajată care este în concediu de maternitate.

Diana Hîrb spune că nu a mai avut plângeri la adresa angajatei și că, în dosarul ei, toate actele erau în regulă. Ea a mai precizat că imaginile de pe camerele de supravegere pot fi văzute și de către părinți, direct de acasă sau de la serviciu. „În creșe există camere de supraveghere, tocmai pentru ca părinții să poată să-și vadă oricând copiii. Camerele pot fi aactivate de acasă, de către părinți”, a mai arătat ea.

Citește și

loading...