De ce ar trebui să vă fie, deci, frică de insula venețiană Poveglia? Pentru început, este un loc pustiu, chiar dacă insula este frumoasă și incredibil de aproape de Veneția, unul dintre cele mai vizitate orașe din lume. Mai precis la 10 minute distanță de Piața San Marco.

Istoria sordidă a Povegliei servește însă drept explicație pentru motivul pentru care nimeni nu vrea să pună piciorul acolo. Insula, cu o suprafață de circa 7 hectare, a devenit locul unde au fost abandonați europenii care mureau de ciumă și, potrivit legendelor locale, fantomele acestora încă bântuie locul.

Lucrurile au luat însă o turnură pozitivă pentru insulă atunci când, în 1992, aici a fost înființat un spital pentru bătrâni, deși zvonurile au susținut că, de fapt, acesta ar fi fost doar o acoperire pentru o instituție pentru cei cu probleme mintale. De asemenea, potrivit zvonurilor, aici s-ar fi efectuat lobotomii în caz de necesitate, iar un doctor s-ar fi sinucis aruncându-se din turnul spitalului — fără îndoială, un efect secundar al faptului că era bântuit de pacienții pe care îi mutilase.

Alte lucruri interesante despre Poveglia: există un proverb local, care susține că "Atunci când moare un om rău, el se trezește în Poveglia", dar și zvonuri că solul este alcătuit în proporție de 50% din cenușă umană sau că un moderator TV american a devenit posedat în timpul unei vizite recente pe insulă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și