Iar atunci cand cauciucul masinii apasa notele muzicale, sunetele se nasc unul dupa altul si formeaza o melodie.

Legendara "Route 66", sursa de inspiratie pentru solisti si producatori tv, scoate sunete bizare. Soferii cu ureche muzicala deslusesc treptat cantecul "America the Beautiful." Piesa ia viata atunci cand rotile masinii ating o banda de semnalizare sonora, special creata pentru a produce note muzicale si care a fost instalata pe bucata de autostrada care traverseaza statul New Mexico. Reporterii americani s-au grabit sa testeze "instrumentul".

"Tot ce trebuie sa faci este sa iti reduci viteza la 72 de km pe ora. Apoi, trebuie sa calci banda care se afla pe partea dreapta a drumului. Apoi... (muzica) Gata!", spun acestia.

"Soseaua" muzicala este parte a unei emisiuni TV despre schimbarile din comportamentul uman. Scopul este sa ii convinga pe soferi sa reduca viteza pentru a asculta neobisnuita muzica.
"Aceasta nu este insa singura "sosea muzicala". Vorbim de un intreg "cor" de sosele raspandite prin toata lumea", explica Jeanne Moos, corespondentul CNN.

Una dintre ele se afla in Coreea de Sud si reda, nu foarte clar, ce-i drept, piesa "Mary had a little lamb". Iar o sosea din California a fost invatata sa cante piesa de pe coloana sonora a peliculei "The Lone Ranger".

Nu foarte bine, dupa cate se pare, din moment ce putini dintre cei care au testat-o s-au dus cu gandul la serialul care i-a captivat pe americani in anii `50-`60.

Ideea soselei muzicale a aparut intr-o reclama, iar la terminarea filmarilor, sistemul a fost lasat in functiune - cu mare succes printre soferi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și