Pentru reținerea contrabandiștilor, care nu s-au supus somațiilor, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase 6 focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În data de 26 martie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Teceu Mic, jud. Maramureș, un autoturism marca Volkswagen, care staționa în apropierea frontierei de stat.

S-a procedat la monitorizarea zonei și, la scurt timp, la fața locului și-au făcut apariția mai multe persoane care au început să încarce în mașină colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea și somarea prin voce a celor în cauză, însă autoturismul a demarat în trombă, către localitatea Remeți, iar persoanele au fugit, dispersându-se pe mai multe direcții în pădure.

În cadrul acțiunii, pentru reținerea celor în cauză, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

Totodată, un echipaj auto a urmărit mașina, folosind semnalele acustice și luminoase, iar la scurt timp aceasta a fost blocată în trafic. Conducătorul auto a fost reținut și identificat, bărbatul fiind Vasile H. de 52 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

La controlul efectuat asupra mașinii au fost descoperite 22 de colete cu țigări, fapt pentru care mașina precum și persoana în cauză au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 11.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de aproximativ 98.100 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 11.100 lei, folosit pentru transportul țigărilor, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vișeului, județul Maramureș, au descoperit în trenul Regio, care circula pe ruta Timișoara — Sighetu Marmației, o femeie în vârstă de 33 ani, asupra căreia fost descoperite, disimulate pe corp și într-un bagaj de mână, 150 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 1.300 lei.

Deoarece aceasta nu a putut prezenta niciun document de proveniență, a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 800 lei, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Tot ieri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Rădăuți au observat, în jurul orei 21.00, în apropierea frontierei de stat, o persoană de sex masculin care se deplasa pe câmp, către localitatea Siret, transportând un bagaj voluminos.

Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea bărbatului, iar în urma controlului efectuat asupra bagajului, au descoperit 190 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 1.900 lei, fără documente legale.

Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet