Azi noapte, în jurul orei 02.00, în P.T.F. Siret s-a prezentat pentru a intra în ţară Ion S., cu dublă cetățenie româno-ucraineană, în vârstă de 32 ani, conducând un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Belgia.

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii, ocazie cu care, în compartimentul roții de rezervă, într-un loc special amenajat, au fost descoperite 2.340 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, un pistol calibru 9mm din categoria armelor letale supuse autorizării şi trei încărcătoare fără muniție.

Arma letală şi cele trei încărcătoare au fost ridicate de polițiștii de frontieră, urmând să fie predate Serviciului Arme şi Muniții din cadrul I.P.J. Suceava.

Tigările în valoare de 3.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional de lucrătorii vamali cu amendă în cuantum de 10.000 lei. Autoturismul în cauză a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea confecționat un spațiu special amenajat.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi munițiilor şi contrabandă calificată, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

În data de 20 martie a.c., un echipaj mobil din cadrul Sectorului PF Sighet a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri în trafic, pe raza localității de frontieră Sighetu Marmației, o autoutilitară marca Volkswagen, înmatriculată în Romania, la volanul căreia se afla cetățeanul român A.P., în vârstă de 17 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma verificării autoutilitarei, polițiștii de frontieră au observat, în compartimentul marfă, mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană. Drept urmare, bărbatul și mașina au fost duși la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 17.187 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 157.000 de lei, care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, polițiștii de frontieră îl cercetează pe tânăr pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

A.P. mai fost depistat de polițiștii de frontieră, în data de 6 martie a.c., în timp ce transporta cu un autoturism mai multe pachete cu țigări. La momentul respectiv, tânărul nu a oprit la semnalele polițiștilor de frontieră, fiind reținut după o urmărire de aproximativ 5 km.

Luni, 20 martie a.c., o patrulă a poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău, aflată în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit pe un drum forestier dintr-o zonă muntoasă și împădurită, un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, abandonat.

Polițiștii de frontieră au procedat la cercetarea terenului, iar în apropiere au fost descoperiți doi saci de rafie și o geantă în care se aflau mai multe pachete cu țigări.

Imediat, lucrătorii noștri au declanșat o acțiune specifică, în urma căreia au fost depistat în zonă două persoane, în vârstă de 51 ani, respectiv 36 ani, domiciliate pe raza județului Maramureș, implicate în activitatea de contrabandă.

În continuarea cercetărilor, țigările au fost duse la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 1.500 pachete cu țigări marca Marble, a căror valoare se ridică la suma de 14.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

În dimineața zilei de 21 martie a.c., în jurul orei 2.00, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Iulian B., în vârstă de 23 de ani, domiciliat pe raza jud. Suceava, conducând un microbuz marca Volkswagen.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra microbuzului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în podeaua microbuzului, cantitatea de 7.000 pachete de ţigări, marca Rothmans, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 8.750 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, microbuzul marca Volkswagen, în valoare de 45.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajate pentru transportul țigărilor.

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Brodina au declanșat, ieri, 20 martie a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.55, lucrătorii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității de frontieră Ulma, mai multe persoane care încărcau într-un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților, moment în care aceștia au abandonat mașina și coletele, fugind în direcții diferite.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 4.340 pachete cu țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană, în valoare de 47.740 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și