La scurt timp, la fata locului si-au facut aparitia doua persoane care se indreptau spre coletele cu tigari. Acestea au fost supravegheate si apoi retinute de catre politistii de frontiera, fiind identificate ca fiind cetateni romani, Marius R., de 24 ani si Alexandru R., de 21 ani, domiciliati pe raza judetului Maramures.

La cercetarea terenului au fost descoperite 24 de colete ce contineau 11.930 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 106.000 lei.

Cei doi tineri sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de complicitate la contrabanda, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

Totodata, au fost anuntate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a luarii masurilor legale ce se impun.


* Si lucratorii din cadrul Sectorului PF Valea Viseului au observat, pe timpul desfasurarii unor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu tigari, mai multe persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat catre interior.

La fata locului, s-a deplasat o echipa operativa care a procedat la interceptarea si somarea prin voce a persoanelor in cauza, moment in care acestea au abandonat coletele si s-au dispersat in padure profitand de intuneric si terenul muntos impadurit.

In cadrul actiunilor, lucratorii nostri au folosit armamentul din dotare, fiind trase, conform procedurilor legale, noua focuri de avertisment in plan vertical deoarece barbatii au ignorat somatiile prin voce ale politistilor de frontiera.

La cercetarea terenului au fost descoperite 28 colete ce contineau 13.638 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de peste 122.000 lei, cantitate ce a fost ridicata in vederea confiscarii.

In cauza se efectueaza cercetari pentru identificarea tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Totodata, au fost informate si autoritatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și