Potrivit unui comunicat al DIICOT Iaşi, grupul infracţional organizat era specializat în introducerea şi distribuirea pe teritoriul României a unor însemnate cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu eludarea formalităţilor vamale.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în luna octombrie 2022, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat specializat în introducerea şi distribuirea pe teritoriul României a unor însemnate cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, cu eludarea formalităţilor vamale impuse pentru indigenizarea acestora, cu eludarea plăţii taxelor vamale, a accizei şi a taxei pe valoare adăugată exigibile pentru astfel de bunuri", se arată în comunicatul DIICOT.

Conform aceleiaşi surse, în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor de frontieră, a fost interceptat în judeţul Cluj un transport de 600.000 de pachete cu ţigarete (12 milioane de ţigarete) netimbrate.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi a informat, într-un comunicat de presă, că a fost depistat "un tir plin cu ţigări de contrabandă".

"În urma verificării documentelor folosite pentru a justifica tranzitul de mărfuri, a rezultat că au fost folosite înscrisuri referitoare la alte bunuri decât cele transportate în realitate", precizează comunicatul DIICOT.

În cazul suspectului reţinut, procurorii au sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Iaşi, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările în acest dosar sunt continuate, pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, se mai menţionează în comunicatul DIICOT.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și