In apropiere, politistii de frontiera au depistat si retinut un barbat, cetatean român, identificat ca fiind Vasile H. de 31 ani, domiciliat pe raza judetului Maramures.

In continuare, s-a stabilit faptul ca la activitatea infractionala a mai participat o persoana, cetatean român, in vârsta de 28 de ani, domiciliat pe raza aceluiasi judet.

La cercetarea terenului au fost descoperite 5 colete ce contineau 2.492 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, in valoare de peste 22.400 lei, care au fost ridicate in vederea confiscarii.

In cauza se efectueaza cercetari pentru savârsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, desfacere si vânzarea bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savârsirii acesteia., la final urmând a fi luate masurile legale ce se impun.


* Ieri, 18 martie a.c., in jurul orei 08.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F Brodina, jud. Suceava, au observat un grup de persoane care au trecut frontiera din Ucraina in România, transportând mai multe colete voluminoase, spre interiorul tarii.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, in plan vertical.

Nici de aceasta data persoanele somate nu s-au oprit, abandonând coletele si fugind in directia statului vecin.

S-a trecut la monitorizarea zonei in vederea depistarii si retinerii persoanelor in cauza, fiind anuntate totodata si autoritatile de frontiera din Ucraina despre eveniment.

Totodata, la fata locului au fost descoperite 4 baxuri ce contineau 1.940 pachete tigari, de provenienta ucraineana.

Intreaga cantitate de tigari, in valoare de 19.400 lei, a fost ridicata in vederea confiscarii, in cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.


* Tot ieri, in jurul orei 23.00, politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector au observat doua persoane care au trecut frontiera din Ucraina in România, indreptându-se spre interiorul tarii.

Politistii de frontiera au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor in cauza si deoarece acestia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase trei focuri de avertisment, in plan vertical, moment in care barbatii au fugit in directii diferite profitând de intuneric.

La fata locului, au fost descoperite 6 colete invelite in folie neagra, care contineau 2.970 pachete tigari, in valoare de 29.700 de lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar in continuare se fac cercetari pentru identificarea persoanelor implicate si documentarea intregii activitati infractionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet