În urma acţiunilor desfăşurate, 4 persoane s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, acestea urmând să fie prezentate procurorilor, în vederea luării măsurilor legale.

* Lucrători din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului, pe timpul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile din tutun, au depistat pe raza localităţii Valea Vişeului, jud. Maramureş, un autoturism al cărui şofer, la observarea patrulei poliţiei de frontieră, a demarat în trombă încercând să fugă. Drept urmare, s-a trecut la urmărirea autovehiculului, care a fost descoperit abandonat la scurt timp.La controlul efectuat asupra acestuia au fost descoperite mai multe baxuri cu ţigări, ce conţineau 5.960 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 52.800 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În continuarea cercetărilor a fost identificat şi conducătorul auto în persoana numitului G.D., domiciliat pe raza judeţului Maramureş. Acesta este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, iar la finalizarea cazului urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun. Totodată autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor.

* În data de 1 martie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău a depistat pe o stradă lăturalnică de pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un microbuz marca Ford Tranzit. La controlul efectuat asupra acestuia au fost observate mai multe colete cu ţigări. Maşina a fost dusă la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit. Cu această ocazie, în microbuz au fost descoperite 30 de baxuri care conţineau cantitatea de 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 132.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar autoturismul folosit la transportul acestora a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În continuare se fac cercetări pentru identificare persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* Si poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au organizat şi desfăşurat o acţiune, în zona de responsabilitate, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări. Astfel, un echipaj din cadrul sectorului a identificat pe raza localităţii Hărniceşti, jud. Maramureş, un autoturism marca Seat, la volanul căruia se afla Gheorghe T., de 48ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş care era însoţit de Maria T, de 48 ani domiciliată pe raza aceluiaşi judeţ. La controlul efectuat asupra maşinii, în remorca pe care o tracta a fost descoperit un loc special amenajat (pod dublu) în care se aflau ţigări, fapt pentru care autoturismul şi cele două persoane au fost conduse la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit. Cu această ocazie, au fost descoperite 2.265 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 20.000 lei. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cele două persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

*Lucrători din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat, pe Versantul Măgura, judeţul Maramureş, două colete voluminoase care conţineau 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 8.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* În dimineaţa zilei de 28 februarie a.c., în baza unor date şi informaţii existente la nivelul Sectorului P.F. Rădăuţi – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe raza localităţii Vicovu de Sus, un autoturism marca Hyundai Santa Fe, condus de cetăţeanul român C. Vasile, în vârstă de 44 ani, domiciliat pe raza judeţului Suceava.

Existând suspiciuni că şoferul transportă ţigări de contrabandă s-a luat măsura conducerii acestuia împreună cu maşina la sediul poliţiei de frontieră, în vederea efectuării unui control amănunţit. Astfel, au fost descoperite în autoturism, ascunse în bord, portiere şi roata de rezervă, 2.530 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. În baza celor constatate, poliţiştii de frontieră i-au întocmit lui C. Vasile actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 25.300 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 10.000 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Brodina, în vederea continuării cercetărilor

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și