„Orice formă de agresiune împotriva unui copil din sistemul de protecție va fi sancționată conform legii”, a scris pe Facebook Turza, care a și postat înregistrarea video. În imagini se vede cum paznicul centrului îl agresează pe copil, în timp ce o educatoare amenință că va chema „salvarea”.

„Nu există rațiune pentru care un copil să fie bătut sau agresat fizic sau emoțional de către un adult, nici chiar atunci când își pemite luxul de ”a sări pe saltea”. Educatoarea care amenință copilul cu ”salvarea” și paznicul care îl agresează fizic nu nu au ce să caute în sistemul de protecție a copilului”, a scris Turza.

„Știți ce înseamnă ”chem salvarea”? Este amenințarea supremă a educatorilor agresori, care, da, uneori cheamă salvarea și trimit copiii la spitalele de psihiatrie unde le aplică tratamente neuropsihiatrice și îi fac ”legume”. Ca pedeapsă și în loc de educație”, a continuat ea.

„Cât timp voi ocupa această funcție, orice informație în acest sens se va solda cu repercusiuni legale drastice fără să clipesc. Pentru că dacă este un lucru pe lumea asta pe care nu îl accept, acesta este abuzul împotriva copiilor sau adulților pe care îi avem în grijă. DGASPC Ilfov va trebui să facă o evaluare serioasă și rapidă în acest Centru de plasament și să dispună măsurile legale”, a mai scris șefa ANDPDCA.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și