Dan Voiculescu a declarat, la sediul IPJ Ilfov, unde vine de două ori pe săptămână, că are dovezi clare de la procuratură care îl incriminează pe Traian Băsescu.

"Am dovezi oficiale, concrete, legate de dosarul de spălare de bani a lui Băsescu Traian. Voi cere redeschiderea cazului. Am hârtia clara de la procuratură că Băsescu a depus bani cash, adică cu sacoşa, cu rucsacul, în bancă, lucru care este ilegal în România şi pentru care va trebui să de socoteală", a spus Voiculescu.

Omul de afaceri a precizat ce este vorba de "peste 100.000 de euro", sumă de care ştie el, dar crede că "mai sunt şi alte sume".
"Au fost depuşi în anii trecuţi. O să apară cazul probabil în zilele următoare. Este un dosar care a fost închis şi va fi redeschis pentru ca a depus bani cu sacoşa în bancă", a adăugat Voiculescu.

Întrebat cine este implicat în acest dosar, Voiculescu a spus că atât şeful statului, cât şi "fiica sa".

Dosarul de spălare de bani, la care face referire Voiculescu, vizează o tranzacţie făcută de acesta cu omul de afaceri Costel Căşuneanu, fiind vorba de celebrul teren din Aleea Privighetorilor.

Băsescu a fost acuzat că a cumparat în anul 2000, in conditii avantajoase, la un pret mic, un teren de 3.708 m.p. in Bucuresti, Aleea Privighetorilor nr. 86. Achizitia s-a facut simultan cu cea a unui teren invecinat, identic ca suprafata, dar cumparat, de la acelasi proprietar, de afaceristul Costel Casuneanu, care a platit pretul de 4,9 miliarde lei vechi, desi Traian Basescu pentru felia sa identica de teren a platit numai 1,4 miliarde lei vechi.

Ulterior, in 2002 Traian Basescu si-a vandut terenul numitei Gabriela Blaj (despre care se afirma ca este cumnata lui Costel Casuneanu) la pretul exorbitant de circa 12 miliarde lei vechi, in conditiile in care boom-ul imobiliar nu se declansase.

Dosarul a fost inchis de procuroarea Carmen Damian în 2012.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!