I-a fost ars peste 80 la sută din trup şi a rămas aproape orb, din cauza unor leziuni pe creier. Acum, are o şansă să-şi poată vedea copiii. O clinică din Thailanda i-a aprobat dosarul medical şi îl aşteaptă pentru o intervenţie cu celule stem.

16 oameni au fost răniţi în urma deflagraţiei, din clubul din Sighet, unde Darius a fost chemat să facă investigaţii. Un băbat a murit. Darius a trăit şi a luptat cu moartea luni la rând. Niciun medic nu i-a mai dat vreo şansă de supravieţuire.

Familia îi dă puterea de care are nevoie. Soţia, copiii, părinţii şi socrii au făcut tot ce este omeneşte posibil să îl ajute. Pe 3 septembrie, Darius şi Anca au împlinit 9 ani de căsnicie. Nu a putut fi alături de soţia lui.

darius perhaita1Şi şansele lui cresc pe zi ce trece. Primul pas – să-şi recupereze vederea. Pentru asta are nevoie de un 8 implanturi cu celule stem, la o clinică din Thailanda. Medicii de acolo îi vor injecta celulele intravenos, prin puncţie lombară şi în fiecare dintre ochi.

O procedură complicată, care îl va aduce mai aproape de copiii lui. Pe cel mic, practic nu îl cunoaşte. Avea doar un an în ziua tragediei. David a crescut şi nu ştie de ce tatăl lui nu este la fel ca restul părinţilor şi nu îl duce în parc. Nici Darius nu îl cunoaşte.

Vinovatii pentru cele două explozii nu au fost înca pedepsiţi. 11 persoane au fost puse sub acuzare de procurori, dar procesul nu s-a încheiat încă. Cei care vor să-l ajute pe Darius pot depune bani în conturile deschis pe numele Perhaiţă Anca Mariana, soţia lui.

(Sursa text și video – Observator 19, Antena1)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și