Acesta a afirmat că, în mod constant, această regiune este neglijată de către guvernele României, dar și de către consiliul județean Maramureș, în frunte cu președintele său. Sighetul – al doilea municipiu al județului se află astăzi într-o stare absolut deplorabilă din punct de vedere economic, dar și social. Singura ramură a industriei care mai funcționează (legal) acolo este cea a prelucrării lemnului. Ilegal, în schimb, cele mai prospere industrii din această zonă uitată a Maramureșului sunt cele de contrabandă și tăierile ilegale de lemne. S-a ajuns aici pentru că maramureșenii nu au altă alternativă economică în această zonă.

„Ce faceți, domnilor guvernanți pentru Sighet, pentru Borșa, pentru Vișeu, pentru tot nordul Maramureșului? Care este strategia, domnule Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramureș? Infrastructura feroviară este aproape desființată. Drumurile – cele care se fac, se fac cu întârziere de ani de zile, cum ar fi DN 18 sau Valea Ruscovei; îi amăgiți pe maramureșeni în prag de alegeri, ca de obicei. Drumul de pe Valea Izei este un monument al incompetenței autorităților județene”, a afirmat Duruș, de la tribuna Parlamentului.

Rezultatul acestei izolări a nordului județului este că Maramureșul Istoric are cea mai mare proporție de oameni plecați la muncă în străinătate. La asta a dus politica abandonului economic, social, politic, cultural practicată de autoritățile naționale și județene. Tot ce veți găsi pe Valea Vișeului sau pe Valea Izei sunt familii rupte în două, copii crescuți de bunici, care își văd părinții o dată pe an, la Crăciun sau la Paște.
Duruș a mai punctat și faptul că nici în ce privește turismul nu stăm atât de bine precum cred unii – județul nostru, cu un potențial turistic enorm, este la mijlocul clasamentului pe județe în privința numărului de turiști. Asta înseamna zero strategie din partea președintelui consiliului județean.
Maramureșul, Sighetul, Borșa, nu mai are răbdare cu asemenea nepăsare și incompetență. Maramureșul are nevoie de o schimbare, iar dacă dumneavoastră nu ați vrut și nu ați fost în stare să o faceți, USR-ul o va face!
Biroul de presă Cabinet parlamentar Vlad Emanuel Duruș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și