Din filmare se poate auzi cum vameșii îi explică liderului AUR că are interdicție să intre pe teritoriul Moldovei, până în 2023.

George Simion amenință că nu pleacă acasă până când un reprezentant al Ministerului de Externe nu va interveni.

„Rămân aici în Vama Republicii Moldova și vă țin la curent cu ce se intamplă. Fiți alături de noi în lupta aceasta (…) Îi salut pe cei care ne așteapta dincolo de frontieră, sa sune la Maia Sandu (președintele Republicii Moldova). Eu rămân aici. (…) Sunt deminitar român, nu mai sunt activist (…) Voi sta aici până se rezolvă situația. Stau până în 2023, dacă trebuie”, spune revoltat Simion.

Persoana care-l însoțește pe Simion afirmă că vor să ajungă în Moldova pentru o înmormântare.

„Noi mergem la o înmormântare. Am venit ca demnitari români, la invitația unor parlementari tineri din Moldova(…) Cerem un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe (…)”, spun reprezentanții AUR.

Vameșii s-au aratat neîndupleacți, spunând că ei își fac datoria și respectă legea:

„Noi suntem oamenii legii. Aveți interdicție să intrați în Moldova până în 2023 (….) Vă putem oferi transport să vă scoatem din vamă”, spune unul dintre vameșii moldoveni.

„Problema lor este cu calitatea mea de unionist. M-am întors că parlamentar al statului român. Eu nu plec de aici până nu mi se restabilește dreptul normal, natural de a fi lăsat să trec Prutul”, mai spune Simion.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și