Consilierul local Nicolae Iuga a luat cuvântul și a arătat că decizia luată în PNL Sighet, anume ca cei șapte consilieri locali PNL să nu se prezinte la ședință, a fost „o lovitură sub centură dată democrației”, deoarece a împiedicat dreptul de vot al unor consilieri locali. Acesta a mai arătat că rușinos a fost și gestul viceprimăriței de a da telefoane pe la conducerile județene ale altor partide pentru a pune presiune pe consilierii locali sigheteni ca aceștia să nu se prezinte la ședință.

Nicolae Iuga a mai arătat că „în prezent Dana Ivașcu nu îl reprezintă nici pe Primar și nici Consiliul local”, având în vedere că la ședința privind demiterea viceprimarului au fost prezenți în sală 12 consilieri locali, dintr-un total de 19, care au dorit debarcarea acesteia din funcție.

Totodată consilierul local Nicolae Iuga i-a solicitat primarului Vasile Moldovan să îi retragă viceprimarului toate atribuțiile.

În replică, viceprimarul Daniela-Maria Onița-Ivașcu a susținut că decizia privind neprezentarea consilierilor locali aparținând PNL la ședință „este una democratică”, întrucât și în Parlament se utilizează aceste practici, de a nu fi prezent în sală (astfel se blochează luarea unor decizii - n.r.). Totodată, Daniela-Maria Onița-Ivașcu a mai arătat că ea și ceilalți consilieri liberali nu vor gira prin participarea lor la ședințe a unui puci împotriva sa.

Consilierul local Bodnar Vasile (PNL) a arătat că dânsul ar fi venit la ședință, că el nu ascultă de tot felul de comenzi și ce i se spune prin telefon, dar nu a fost în țară, fiind plecat la Geneva în perioada respectivă. Acesta a declarat că nu susține demersul privind demiterea viceprimarului.

Îi lăsăm pe cititorii noștri să formuleze singuri concluziile cu privire la faptul că decizia luată de biroul local al PNL Sighet de a împiedica exercitarea dreptului de vot a consilierilor liberali este una democratică sau nu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și