În data de 19 septembrie a.c., la P.T.F. Petea, pe sensul de ieşire din ţară, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni români domiciliați pe raza judeţului Maramureş, ambii conducători auto ai unui ansamblu de vehicule format din cap tractor şi semiremorcă, care efectuau o operațiune de transport de marfă în regim internațional pe relația Romania – Germania.

În cadrul unei acţiuni specifice desfăşurate la nivelul Sectorului P.F. Petea împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, în cooperare cu Direcţia Regională Antifraudă Oradea, la controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la marfa transportată, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, activitate în urma căreia au fost descoperite ascunse în compartimentul pentru marfă 19 persoane de origine asiatică.

Cele 19 persoane de cetățenie siriană, cu vârste cuprinse între 15 şi 40 de ani au declarat că intenţionau să ajungă în mod ilegal în Germania unde au rude. În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi conducători auto ai mijlocului de transport a fost reținută infracțiunea de trafic de migranți, iar cei 19 cetățeni asiatici au fost predați Biroului pentru Străini Satu Mare, în vederea dispunerii măsurilor legale.

În cursul zilei de ieri, 21 septembrie a.c., cetăţenii români au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, dispunându-se pentru cei doi bărbaţi arestul la domiciliu pe o perioadă de 30 zile.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și