Cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă iar întreaga cantitate de țigări în valoare de 46.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Ieri, 02 martie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuți, pe timpul executării unei misiuni de supraveghere și control a frontierei de stat, au observat mai multe persoane care se deplasau dinspre linia de frontieră către localitatea Vicovu de Sus transportând colete voluminoase.

Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a procedat la interceptarea persoanelor în cauză, moment în care acestea au abandonat coletele cu țigări și profitând de întuneric au încercat să fugă.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracțională reușindu-se astfel reținerea numiților B. Ioan, de 21 de ani și C. Ilie, de 19 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș.

Totodată au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin pentru cercetarea în comun a evenimentului de frontieră.

Persoanele reținute și coletele cu țigări au fost transportate la sediul poliției de frontieră unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.600 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor doi bărbați acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă iar întreaga cantitate de țigări în valoare de 46.000 lei a fost ridicată în vederea confiscării.

Imagini video: www.politiadefrontiera.ro

Țigări ascunse în autoturism depistate în P.T.F. Siret

Polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali din cadrul P.T.F. Siret au descoperit, ascunse într-un autoturism, în bară față și spătarele scaunelor, 250 pachete de țigări de proveniență ucraineană.

Șoferul mașinii a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei, iar țigările în valoare de 305 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

În seara zilei de 1 martie a.c., în jurul orei 22.30 s-a prezentat în PTF Șiret, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul ucrainean V. Vasyl, de 20 ani, conducând un autoturism marca „Kia„, înmatriculat în Ucraina.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra mașinii.

Astfel, a fost descoperită ascunsă într-un locaș special amenajat în bara din față și în spătarele scaunelor din spate ale autoturismului 250 pachete de țigări, marca Marble, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 305 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Totodată, autoturismul în valoare de 10.000 lei a fost indisponibilizat de către lucrătorii vamali deoarece avea confecționat locaș special amenajat pentru transportul țigărilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și