* Azi dimineaţă, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, lucrătorii noştri de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Vişeu de Sus, jud. Maramureş, au identificat şi oprit pentru control, în trafic, pe DN 18, in localitatea Leordina, jud. Maramureş, două autoturisme, un Renault Kangoo, înmatriculat în jud. Bihor, condus de către Adrian P. de 27 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureş şi un Volkswagen Golf, condus de către Nicolae K. de 33 de ani, domiciliat pe raza aceluiaşi judeţ.

În urma unui control, în interiorul primului autoturism, marca Renault, au fost descoperite 10 colete care conţineau ţigări, de provenienţă ucraineană şi o staţie de emisie recepţie, iar în al doilea autoturism, o cutie cu două adaptoare, două încărcătoare şi două perechi de căşti pentru staţie emisie-recepţie, de aceeaşi marcă.

Astfel, persoanele în cauză împreună cu maşina cu ţigări au fost conduse la sediul Sectorului Vişeu de Sus, în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii celor 10 baxuri cu ţigări, s-a constatat că este vorba de 4.929 pachete cu ţigări, despre care Adrian P. a declarat că intenţiona să le comercializeze pe piaţa din zonă.

Totodată, pe timpul cercetărilor, s-a constatat că şoferul din al doilea autoturism era implicat în activitatea infracţională, având rol de antemergător.

Drept urmare, Adrian P. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, Nicolae K. pentru complicitate la contrabandă, întreaga cantitate de ţigări în valoare de aproximativ 43.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la transportul ţigărilor a fost indisponibilizat, până la finalizarea cercetărilor.
În continuare, se fac cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

*Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea Vişeului, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontieră, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, 20 de colete, ambalate în folie de culoare neagră, care conţineau ţigări.
Baxurile au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conţin 9.970 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 88.400 lei, în continuare desfăşurându-se activităţi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și