Incendiul a izbucnit către ora 03:15 GMT într-un depozit de muniţii temporar al unei baze ruse în oraşul Maiskoie, a precizat ministerul într-un comunicat, citat de agenţia rusă Interfax. Conform guvernatorului Crimeii, Serghei Aksionov, doi civili au fost răniţi.

În prezent, este în desfăşurare evacuarea locuitorilor unui sat din apropiere. Mai exact, după explozie, aproximativ 2.000 de persoane au fost evacuate din zona de urgență din Crimeea. Există pagube la clădiri rezidențiale, potrivit lui Serghei Aksionov, guvernatorului Crimeei. La ora 06:15 GMT, explozia continua, a afirmat Aksionov pe Telegram.

Mai devreme, tot în această dimineață, fusese raportat un incendiu la o stație de transformare din zonă. Stația de transformare este în flăcări în Dzhankoy, a confirmat RIA Novosti, citând autorităţile locale: 'Am plecat în satul Maiskoie, din districtul Dzhankoy. Circumstanţele incidentului sunt investigate. Vă voi informa pe măsură ce informaţiile devin disponibile', a mai scris oficialul, relatează agenţia de presă rusă RIA.

Peninsula Crimeea, prima linie a ofensivei militare
Incidentul intervine la o săptămână după o explozie de muniţii destinate aviaţiei militare într-un depozit situat în incinta aerodromului Saki, din vestul Crimeii. Aceste explozii s-au soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi.

Peninsula Crimeea se află în prima linie a ofensivei militare pe care armata rusă a lansat-o contra Ucrainei pe 24 februarie. Avioane militare ruse decolează aproape zilnic din Crimeea pentru a lovi ţinte ucrainene în regiunile aflate sub controlul Kievului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și