Femeia în vârstă de 52 de ani a fost amendată cu 2.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile de prevenire a răspândirii SARS-COV-2 şi perioada de izolare şi va fi cercetată şi pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Femeia, care și-ar fi pus masca abia la vederea jandarmilor, este declarată pozitivă pentru SARS CoV-2 și figura în izolare la locul declarat în perioada 24 octombrie - 6 noiembrie 2020.

„Un echipaj de Jandarmerie a depistat într-o stație de tramvai, o femeie de 52 de ani din Arad, care nu purta masca de protecție sanitară, conform prevederilor legale. Echipajul de Jandarmerie desfășura o acțiune de responsabilizare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2.

Jandarmii i-au solicitat femeii să prezinte un document de identitate și i-au adus la cunoștință faptul că a încălcat o prevedere legală și urmează să fie sancționată. Femeia a refuzat cu insistență să dea relații cu privire la datele de identitate. După ce i-a fost adus la cunoștință faptul că va fi condusă la sediul Poliției pentru stabilirea identității, aceasta a cedat și le-a oferit jandarmilor datele solicitate.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au descoperit faptul că pe numele persoanei în cauză există o alertă de tip suspiciune persoană infectată cu coronavirus, drept urmare s-a luat legătura cu Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Arad, pentru confirmarea alertei. Conform autorității respective, femeia este declarată pozitivă la virusul SARS Cov-2 și figura în izolare la locul declarat, în perioada 24.10 – 06.11.2020”, a scris Jandarmeria Arad pe Youtube.

Femeia a fost amendată cu 2.000 de lei și va răspunde penal pentru fapta sa.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și