Polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Sighetu Marmației au declanșat ieri, 24 mai a.c., o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.00, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane de sex masculin care se deplasau de la frontiera de stat către interior, transportând colete voluminoase.

În momentul în care polițiștii de frontieră au efectuat somațiile legale prin voce, bărbații au abandonat coletele și au încercat să fugă, fapt pentru care polițiștii de frontieră au tras, conform prevederilor legale, două focuri de avertisment în plan vertical.

În urma acțiunii a fost reținută o persoană, identificată ulterior ca fiind Ivanovih D., în vârstă de 34 ani, cetățean ucrainean.

De asemenea, în zonă au fost descoperite 8 colete care conțineau cantitatea de 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 36.000 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă.

Polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași sector au depistat şi ridicat în vederea confiscării, în cadrul unei acţiuni specifice desfăşurate în zona de competență, 4.200 pachete de țigări, în valoare de 37.800 lei, pe care un bărbat intenţiona să le introducă ilegal în România.

Şi în acest caz polițiștii de frontieră au făcut uz de armă, după somaţiile legale prin voce, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical. Persoana în cauză a abandonat țigările şi a trecut prin apa râului Tisa pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

În data de 23 mai 2016, în jurul orei 23.30, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Poienile de Sub Munte, în cadrul misiunilor specifice desfăşurate în zona de competență, au observat într-o zonă muntoasă împădurită, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interior colete voluminoase.

Echipajul poliției de frontieră a procedat la interceptarea și reținerea persoanelor în cauză, în urma identificării reieşind că sunt cetăţenii români Ioan C., în vârstă de 30 ani și C.A., de 17 ani, ambii domiciliați pe raza județului Maramureș.

Asupra celor două persoane au fost descoperite 2 colete cu țigări, fapt pentru care persoanele și coletele au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

Astfel, s-a constatat că cele două colete conțin cantitatea de 960 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 8.600 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă.

În data de 24 mai a.c., la nivelul S.P.F. Siret - I.T.P.F. Sighetu Marmației a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, în jurul orei 15.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a descoperit, în apropierea frontierei de stat, 129 pachete cu țigări.

În baza protocoalelor de cooperare, s-a procedat la informarea imediată a autorităților de frontieră ucrainene, care ne-au informat că au reținut pe teritoriul statului vecin cinci persoane suspecte că desfăşurau activităţi de contrabandă, iar în zonă au fost descoperite 58 de colete care conțineau țigări din același lot.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Țigările, în valoare de 1.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și