Pe timpul acţiunilor, pentru reţinerea persoanelor implicate în activitatea infracţională care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au executat 3 focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale.

* Azi, dimineaţă, în jurul orei 3.30, în PTF Halmeu, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Roland P., în vârstă de 24 de ani, conducând un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă în rezervorul autoturismului, sub bancheta din spate, sub scaunele din faţă, în uşi, în bord şi în portbagajul autoturismului, cantitatea de 4.680 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 6.570 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

De asemenea, autoturismul a fost ridicat în vederea confiscării deoarece avea realizate locuri special amenajate pentru transportul ţigărilor.

* În data de 25 aprilie a.c., în jurul orei 9.00, in cadrul unei acțiuni desfășurate pe raza localității Carei, judeţul Satu Mare, un echipaj al poliţiei de frontieră de la S.P.F Carei a descoperit, abandonat într-o parcare, un autoturism marca Audi, înmatriculat în judeţul Maramureş.

In maşină a fost observată o cantitate însemnată de ţigări, fapt pentru care autoturismul a fost transportat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Cu această ocazie, în autoturism au fost descoperite 11.384 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 114.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, pe timpul verificărilor s-a constatat faptul că numerele de înmatriculare aparţineau unui alt autoturism.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi punerea in circulaţie şi conducerea unui vehicul neînmatriculat, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

* Şi lucrătorii din cadrul Sectorului Pf Brodina, jud. Suceava, au observat, în data de 25.04.2015, în jurul orei 00.00, pe raza localităţii de frontiera Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a persoanelor şi deoarece acestea nu s-au supus somaţiilor, lucrătorii noştri au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase 3 focuri de avertisment, în plan vertical.
În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi, profitând de terenul accidentat şi împădurit, dar şi de întuneric, au fugit, întorcându-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului.
Totodată, în zonă au fost descoperite mai multe colete ce conţineau 18.411 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 184.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet