În baza art. 82 Cod Penal din 1969, a fost stabilit un termen de încercare de trei ani, ce urmează a se calcula de la data rămânerii definitive a hotărârii.
Liviu Bechiș a fost obligat să plătească suma de 700 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Împotriva Hotărârii 519 se putea face apel în termen de 10 zile de la data comunicării. Fostul prefect a făcut recurs la Curtea de Apel Cluj, dar instanța l-a respins ca fiind nefondat.

Accidentul care a dus la condamnarea fostului prefect a avut loc în 17.05.2012, în jurul orei 17,00. Pe b-dul Republicii din Baia Mare, pe tronsonul de drum aflat între bulevardele Unirii –Traian şi urmând aceeaşi direcţie, autoturismul condus de Liviu Bechiș, de 54 de ani, din Baia Mare, se deplasa pe banda a II-a.

În dreptul pieţei „Sălăjanca”, autoturismul a intrat în coliziune faţă-spate cu un alt autovehicul, marca Fiat, condus regulamentar de Ioan S., de 35 de ani, din Groşi, care se oprise pentru a efectua virajul la stânga.

În autoturismul Fiat, pe bancheta din spate se afla o minoră de 4 ani, care a fost transportată la spital, unde s-a constatat ulterior că nu a suferit vătămări corporale. Poliţiştii au început verificările faţă de conducătorul auto care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probele biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Liviu Bechiș venea de la o întâlnire politică ce a avut loc la Casa de Cultură, la momentul respectiv fiind vicepreședinte al UNPR Maramureș. El a declarat atunci jurnaliștilor că a folosit apă de gură înainte de a se urca la volan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și