Lucratorii nostri au procedat la interceptarea masinii moment in care soferul a virat pe o strada din localitate indreptandu-se spre raul Tisa.

Politistii de frontiera au efectuat somatiile legale prin voce si deoarece conducatorul auto nu s-a supus, lucratorii nostri au tras trei focuri de avertisment in plan vertical si sapte focuri spre pneurile microbuzului, cu respectarea prevederilor legale.

Ajuns pe malul romanesc al raului, soferul a intrat cu masina in apa dupa care, impreuna cu o alta persoana, au abandonat autoutilitara, trecand inot pe malul ucrainean.

Imediat au fost anuntate si autotitatile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

La controlul efectuat asupra autoutilitarei au fost descoperite 25.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de aproximativ 220.000 lei.

In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Microbuzul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.


Ieri, 26 iulie a.c., in jurul orei 13.00, o patrula a politiei de frontiera din cadrul Sectorului PF Radauti a observat in trafic, pe raza localitatii Siret, jud. Suceava, o autoutilitara suspecta ca transporta tigari de provenienta ucraineana.

Lucratorii nostri, au procedat la urmarirea microbuzului pana in autogara din localitate unde cele doua persoane aflate in masina, au incercat sa scape de organele legii, abandonand masina si incercand sa intre intr-un bar din apropiere.

Acestea au fost retinute de politistii de frontiera si identificate ca fiind cetateni ucraineni Vasyl S. si Luchika S. cu varste de 38 respectiv 31 de ani.

La controlul efectuat asupra autoturismului, politistii de frontiera au descoperit sub scaune, in spatele scaunelor precum si in compartimentul pentru bagaje 900 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 8.100 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar cei doi cetateni ucraineni sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de contrabanda in forma agravanta, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.


Si lucratorii din cadrul Sectorului PF Brodina au descoperit in apropierea frontierei de stat, in vegetatie, cinci baxuri cu tigari.

In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 2460 pachete cu tigari de provenienta ucraineana in valoare de 24.600 lei.

Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii iar in cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitati infractionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și