„Vă rog să realizați, doamna prim-ministru, situația delicată în care se găsesc aceste persoane și nevoia reală de a fi ajutate. Guvernul pe care azi îl conduceți a neglijat constant acest subiect, cel puțin la nivelul județului Maramureș. Cauza pentru care și-au întocmit dosar de despăgubire cele peste 9000 de persoane este cât se poate de reală și nu are ca urmare o vină proprie.
În antiteză cu această politică de nepăsare, ați luat măsura de a acoperi din fondul de rezervă o gafă a administrației județene, care a pierdut, din propria vină, un proces cu un antreprenor executant de lucrări pe drumurile județului din fonduri europene. Pentru ei ați găsit o salvare politică în valoare de 8 milioane de lei și ați mai promis încă 6 milioane de lei. Vă îndemn doamna premier ca, dacă aveți cele 6 milioane disponibile, să le alocați oamenilor. Colegul dumnevoastră de partid de la nivelul Consiliului Județean nu are decât să acopere prostiile administrative din buzunarele celor vinovați, așa cum prevede legea.

Vă rog să-mi indicați cu exactitate, doamna prim-ministru, câte dintre cele peste 9000 de dosare din Maramureș le-ați analizat, care a fost concluzia și data până la care solicitanții de despăgubiri își vor primi banii. Vă amintesc că în Maramureș sunt dosare neplătite de la calamitățile din 2017.


Biroul comunicare, cabinet parlamentar deputat Vlad Emanuel Duruș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și