„Ministerul de Interne prezintă scuzele sale pentru actele inadmisibile ale unor persoane în uniformă filmate într-un material video în care apare o persoană dezbrăcată”, a precizat ministerul într-un comunicat. O anchetă a fost deschisă „pentru a stabili locul și momentul” în care au fost filmate imaginile, conform aceleiași surse.

În clip, publicat joi pe YouTube și preluat rapid de presa ucraineană, un protestatar reținut, fără haine, este scos în zăpadă lângă o camionetă a poliției de membri ai forțelor antirevoltă, unii dintre ei mascați, înarmați cu bastoane. Înainte de a-l lăsa să se urce în camionetă, aceștia îl insultă, îl obligă să facă poze și îl lovesc.

Potrivit EuromaidanPR (echipa de relații cu publicul a protestatarilor), au fost înregistrate deja mai multe plângeri legate de persoane care ar fi fost bătute, obligate să se dezbrace sau împușcate cu gloanțe de cauciuc de către polițiști.

Adoptarea, săptămâna trecută, a unui pachet de legi controversate, care înăspresc drastic sancțiunile împotriva manifestanților, a relansat mobilizarea opoziției, provocând violențe fără precedent la Kiev. Conform publicației New York Times, există trei morți confirmate în rândul protestatarilor, două provenind direct în urma unor plăgi împușcate. Informații neconfirmate ale presei ucrainene urcă cifra deceselor la șapte.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet