În același timp, protestatarii pro-Trump au intrat cu forța în clădirea Capitoliului, iar forțele de ordine au fost nevoite să apere intrările cu armele din dotare.

Poliţia a dispus evacuarea anexei "Cannon" şi a "Bibliotecii Madison" a Congresului SUA, au declarat surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

Conform surselor citate, mai multe obiecte suspecte au fost găsite în apropierea Capitoliului, iar una seamănă cu un dispozitiv exploziv artizanal. Cel mai probabil, este vorba de obiecte plasate pentru a genera o falsă alertă de securitate.

Vicpreședintele Senatului, Mike Pence, a fost evacuat din Capitoliu de Secret Service prin tunelurile secrete special create pentru situații de criză. Dar, există congresmani care sunt în continuare în Capitoliu. Acestora li s-a recomandat să poarte mască de gaze. Poliția din interior cere ajutor. Potrivit CNN, oamenii legii au armele îndreptate către intrări.

Poliţia Capitoliului a declanşat starea de alertă, securizând în totalitate clădirea, din cauza protestatarilor violenţi şi a unor alerte cu bombă. Sute de protestatari pro-Trump au forţat barierele de securitate şi au pătruns în curtea Capitoliului.

Potrivit presei americane, Donald Trump este în interiorul Capitoliului și monitorizează situația.

Incidentul de securitate intervine în contextul în care Camera Reprezentanţilor şi Senatul SUA au iniţiat sesiunea de validare a voturilor exprimate de membrii Colegiului Electoral Federal, organism care a confirmat victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și