Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, pe timpul executării unor misiuni de supraveghere şi control în zona de frontieră, au depistat pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei o persoană de sex masculin care comercializa, pe stradă, ţigări de provenienţă ucraineană. În momentul în care echipajul poliţiei de frontieră a procedat la legitimarea bărbatului, acesta a fugit, fiind depistat în curtea unui imobil, în timp ce ascundea ţigările într-o ladă frigorifică, ajutat de o altă persoană.

Cele două persoane au fost identificate ca fiind Ioan K. şi Ionuţ K., în vârstă de 61 respectiv 27 ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş. La controlul efectuat în lada frigorifică au fost descoperite 1.460 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 13.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar bărbaţii sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

În data de 31 ianuarie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorul PF Sarasău, pe timpul desfăşurării unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, a observat pe raza localităţii de frontieră Teceu Mic, judeţul Maramureş, localitate situată pe malul românesc al râului Tisa, mai multe persoane de sex masculin care trecuseră prin apă din Ucraina şi depozitau pe malul românesc, unde se afla staţionată o autoutilitară, mai multe colete voluminoase. Imediat poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea acestora efectuând somaţiile legale prin voce. Bărbaţii nu s-au supus, fapt pentru care a fost executat, conform procedurilor legale în vigoare, un foc de avertisment în plan vertical. Nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit, au abandonat coletele şi au sărit în apele râului Tisa, retrăgându-se în Ucraina.

La faţa locului au fost descoperite 27 de colete ce conţineau ţigări şi un microbuz marca Volkswagen, înmatriculat în România, cu care urmau să fie transportate ţigările. Maşina şi ţigările au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 18.780 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 167.000 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar microbuzul a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate, şi a documentării întregii activităţi infracţionale, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ucrainene despre caz

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și