În data de 15 octombrie 2015, poliţiştii de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.00, lucrătorii noştri au descoperit într-o anexă care aparţine unui imobil de pe raza localităţii Bârsana, 16 colete care conţineau ţigări.

Poliţiştii de frontieră au procedat la supravegherea zonei si la scurt timp, la faţa locului şi-a făcut apariţia o motocicletă de teren condusă de Petru R., în vârstă de 29 de ani, implicat in activitatea infracţionala.

Tânărul a fost reţinut, iar împreună cu proprietarul imobilului, Alexandru D., în vârstă de 64 de ani, au fost conduşi la sediul inspectoratului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii celor 16 baxuri a rezultat cantitatea de 9.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 79.200 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, asupra lui Petru R. a fost descoperită şi o staţie de emisie – recepţie care a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar motocicleta de teren a fost indisponibilizată la sediul inspectoratului până la finalizarea cercetărilor.

Cei doi bărbaţi, domiciliaţi pe raza judeţului Maramureş, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor, care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale ce se impun.

* În data de 15 octombrie 2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, jud. Maramureş, au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.00, un echipaj al poliţei de frontieră a descoperit, abandonate la aproximativ 200 m de frontiera de stat, 15 colete care conţineau ţigări.

Coletele au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 66.300 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

* În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră de la sectorul PF Valea Vişeului au observat în apropierea frontierei de stat, două persoane care se deplasau către interiorul ţării şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea acestora constatându-se că este vorba de doi cetăţeni ucraineni, minori, cu vârste de 15, respectiv 16 ani.

La controlul efectuat asupra acestora a fost descoperită, într-un rucsac, cantitatea de 75 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 660 lei.

Cei doi cetăţeni ucraineni au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă.

Microbuz furat din Italia descoperit la Petea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Petea au indisponibilizat un microbuz marca Volkswagen Transporter, declarat ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Italia.

Ieri, 15 octombrie a.c., în jurul orei 1.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru a efectua formalitățile de frontieră, Alexandr N., cetăţean R. Moldova, în vârstă de 49 de ani, conducând un microbuz marca Volkswagen Transporter, înmatriculat în Ucraina

La controlul de frontieră, lucrătorii noștri au constatat că autovehiculul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de Italia în 8.06.2015.

Cu privire la cele constatate, şoferul a declarat că nu are cunoștință despre faptul că mijlocul de transport ar fi furat.

Microbuzul în valoare de aproximativ 13.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor, iar conducătorul auto este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și