Imnul se numește "We are the City!" și a fost compus la inițiativa DJ-ului Cristian-Daniel, iar vocea aparține cântăreței Aminda.

Imnul Youth Cluj 2015 a fost însoțit și de un clip video ce conține versurile piesei, pe fundalul unor filmări de la diferite festivaluri internaționale și evenimente organizate în ultimii ani la Cluj. În clip apar imagini de la concertele lui David Guetta sau ale trupei Avicii, organizatorii dorind prin aceasta să prezinte atmosfera care ar putea cuprinde orașul în timpul "UNTOLD Festival", care va avea loc la mijlocul acestei veri.

"Proiectele pe care le vom face anul acesta vor aduce la Cluj mii de tineri din România și din Europa", a spus Vlad Popa, președintele Federației SHARE, care le-a mulțumit tinerilor din sală, peste 800 la număr, pentru implicarea și susținerea proiectului Cluj-Napoca 2015 Capitală Europeană de Tineret.

Organizatorii au lansat și o provocare tinerilor din Cluj sau din alte părți, de a realiza cât mai multe clipuri care să aibă ca fundal sonor melodia "We are the City!". Versurile au fost scrise în limba engleză, iar mesajul este acela că tinerii se identifică cu orașul în care trăiesc și la care se întorc întotdeauna din călătoriile lor prin lume, pentru că aici muzica nu se oprește niciodată.

La evenimentul de lansare a imnului Capitalei Europene de Tineret a participat și Nicolae. Acesta vizitează în aceste zile Transilvania pentru a vorbi tinerilor despre The Duke of Edinburgh`s International Award, numit cel mai bun program de tineret din România. Competiția internațională dedicată tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani este patronată de Principele Consort Philip al Marii Britanii.

Titlul de "Capitală Europeană a Tineretului" se acordă, pentru un an, unui oraș cu scopul promovării sale. Orașul are șansa de a prezenta, printr-un program complex, toate aspectele pe care le consideră importante din punct de vedere social, cultural, sau economic, însă proiectele trebuie să readucă mereu în atenție ideea promovării tineretului.

Statutul de Capitală Europeană a Tineretului a fost introdus în anul 2009, cu orașul Rotterdam (Olanda), urmat de Torino (Italia) în 2010, Anvers (Belgia) în 2011, Braga (Portugalia) în 2012, Maribor (Slovenia) în 2013 și Salonic (Grecia) în 2014. Cluj-Napoca este cea de-a șaptea capitală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și