Președintele Comisiei de buget-finanțe a arătat în ședință că acel bust poate fi ridicat din fonduri private, nu din bugetul local, arătând totodată că sunt multe alte urgențe ale orașului. Acesta a mai cerut primarului să facă astfel încât ca cererile adresate Consiliului local să fie prezentate consilierilor, nu să fie ascunse prin sertare, așa cum se face în prezent, iar consilierii să nici nu știe de existența acestora.

Primarul a respins categoric această propunere, menținându-și poziția, și anume ca suma de 71,40 mii lei să fie alocată edificării bustului.

Ca urmare a încăpățânării primarului de a respecta cerința Consiliului local, proiectul privind rectificarea bugetului local a picat la vot, neîntrunind numărul necesar de voturi pentru a fi promovat.

„Consider că avem alte urgențe în acest moment în oraș, altele decât de a suporta din bugetul local ridicarea unui bust. Nu sunt de acord ca bugetul local să se ducă în mare parte pe festivaluri, fotbal și statui. Când vom avea drumurile și clădirile de pe centru puse la punct, atunci ne vom putea permite să cheltuim banii și în alte direcții. Suntem de acord cu ridicarea oricărui bust sau statui, însă banii pentru acestea se pot strânge din donații și alte fonduri private, nu cheltuiți din bugetul local”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local Nicolae Iuga.

Relația dintre primarul Vasile Moldovan și Consiliul local rămâne una tensionată, pe fondul încercării în două rânduri a primarului să dizolve prin justiție forul decisiv local. Ambele încercări ale acestuia au eșuat lamentabil.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet