La locul tragediei s-au deplasat şi ministrul de Interne Gabriel Oprea şi secretarul de stat Raed Arafat, pentru a coordona acţiunea, iar sâmbătă dimineaţă a avut loc o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Guvernul va declara trei zile de doliu naţional.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit sâmbătă dimineaţă, la Palatul Victoria, sub conducerea vicepremierului Gabriel Oprea. La ședință au fost prezenți reprezentanții tuturor ministerelor și autorităților centrale cu competențe în situații de urgență care au intervenit în cazul incendiului puternic produs vineri seară la Club Colectiv din Bucureşti, soldat cu 27 de morţi şi peste 180 de răniţi. Dintre morţi, 17 rămân încă neidentificaţi, iar dintre cei 146 de răniţi internaţi doar pentru cinci nu s-a stabilit încă identitatea. Bilanţul morţilor ar putea creşte, potrivit lui Raed Arafat, care a explicat că o parte dintre răniţi sunt în stare critică.

Numere de telefon pentru informarea rudelor

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) arată, într-un comunicat, că, în urma incendiului de la Club Colectiv din Capitală, familiile victimelor pot obţine informaţii despre starea acestora la şapte numere de telefon: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547.

Intervenţia forţelor MAI pentru salvarea persoanelor surprinse de incendiului din zona centrală a Capitalei s-a finalizat, dar ministerul continuă să sprijine Ministerul Sănătăţii în gestionarea acestei crize.

MAI menţionează că primul apel la 112 a fost înregistrat la ora 22.36, iar primele echipaje medicale de intervenţie au ajuns la faţa locului la 22.43.

Centrele de Transfuzii din Bucureşti -Str. Constantin Caracas nr. 2, sector 1 si Dr Felix 89 - s-au deschis încă de sâmbătă noapte, zeci de oameni stând la coadă pentru a dona sânge.

UPDATE 3.13: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunţat că prima ipoteză de lucru este incendiul şi nu explozia şi că urmează o expertiză, identificarea cadavrelor şi audierile administratorilor şi martorilor.

Un incendiu puternic s-a produs, vineri seară, în clubul Colectiv din Capitală, situat în apropiere de Maternitatea Bucur. În localul respectiv avea loc un concert al trupei Goodbye To Gravity, iar alături de aceasta urmau să urce pe scenă și artiști români. În cauză a fost deschis dosar penal.

27 tineri au murit, dintre care unul la Spitalul Universitar, iar alte 184 de persoane au fost rănite. Mai multe persoane au fost resuscitate în stradă, fără succes, de către medicii sosiţi la locul tragediei. Printre morţi s-ar afla, potrivit unor surse, şi toboşarul trupei Goodbye to Gravity, care concerta în Club Colectiv cu ocazia lansării unui album nou, de pe care, ironic, primul extras pe single era numit "The Day We Die" (Ziua în care vom muri, în traducere).

Martor ocular la tragedia din Capitală: "Ne-am călcat în picioare. Care a fost mai tare trăieşte"

UPDATE 2.35. La Spitalul Universitar au fost transportaţi 26 de răniţi, dintre care unul a murit; 11 persoane sunt în stare gravă. La Spitalul Pantelimon se află 7 răniţi, trei dintre ei fiind intubaţi, iar unul operat. La Spitalul Floreasca au ajuns 58 de răniţi, dintre care patru au fost transferaţi la Spitalul SRI Agripa Ionescu şi alţi patru la Spitalul Militar Central. La spitalul Elias au ajuns trei răniţi.

Liste NEOFICIALE cu răniţii aflaţi la spitale circulă pe Facebook

UPDATE 2.30 Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a declarat, la România TV, că, potrivit ultimelor date centralizate de la spitale, numărul răniţilor este de 180, dintre care doar 155 se mai află în prezent sub supraveghere medicală.

UPDATE: Raed Arafat şi Gabriel Oprea au efectuat un tur al spitalelor la care au fost transportaţi răniţii. Mulţi dintre ei sunt în stare gravă, pe ventilatoare: "Avem locuri suplimentare la Militar, la spitalul SRI, la Agripa Ionescu. Lucrurile se stabilizează şi se va face o analiză exactă. Trebuie să vedem care este situaţia, pentru arsurile necesită o perioadă foarte lungă de tratament".

UPDATE: Autorităţile au făcut apel către populaţie să doneze sânge pentru victimele tragediei de la Club Colectiv. TOT CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE DONAREA DE SÂNGE

UPDATE: Printre victime s-ar număra şi bateristul trupei Goodbye To Gravity, care concerta vineri seară în Club Colectiv. La concert, la care intrarea a fost gratuită, ar fi asistat şi Adrian Despot, solistul trupei Viţa de Vie, care ar fi fost şi el rănit, însă ar fi în afara oricărui pericol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și