Transfăgărășanul este un drum pe cât de spectaculos, pe atât de periculos, din cauza numeroaselor curbe, viaducte şi serpentine.

Lucru care nu i-a speriat pe tinerii din imaginile de mai jos, care au dat dovadă de o inconştienţă incredibilă când au decis să urce muntele pe capota maşinii.

Cei patru tineri, dintre care unul pare a fi copil, au fost filmați de un alt şofer în timp ce se distrau de mama focului pe capota unei mașini care urca pe Transfăgărășan.

În imaginile postate pe rețelele de socializare se vede cum tinerii dansează pe capotă, cu mâinile în aer, iar, la un moment dat, unul dintre ei se întinde spre copacii aflaţi pe marginea drumului, riscând să se dezechilibreze şi să cadă de pe maşină.

Drumarii fac apel la şoferi să circule prudent pe Transfăgărăşan
Circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă, s-a deschis la sfârșitul lunii iunie, cu 2 zile mai devreme faţă de perioada normală, pentru toate categoriile de autovehicule, scrie Libertatea.

Șoferii sunt sfătuiți să adapteze viteza la condiţiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apatiţia de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea.

În ultima perioadă este semnalată prezenţa urşilor în apropierea părţii carosabile, astfel că celor aflați în zonă li se recomandă să nu se apropie de animale, să nu le hrănească şi să informeze imediat autorităţile de prezenţa acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și