În Baia Mare, pompierii militari au fost alertați astăzi dimineață despre faptul că un podeț de pe strada 8 Martie s-a înfundat iar apa s-a revarsat în curtea unui băimărean inundându-i subsolul. Echipajul ISU Maramureș s-a deplasat la fața locului a desfundat podețul și a scos apa din subsolul imobilului respectiv.

În zona Târgu Lăpuș vremea a luat-o razna de tot. În această dimineață era furtună cu tunete și fulgere, ploi torențiale și vânt puternic. Mai multe curți și terenuri agricole din satele Stoiceni și Dămăcușeni au fost inundate după ce pârâurile din zonă au ieșit din matcă.

Din câte știm în zona statelor dimprejurul orașului Târgu Lăpuș energia electrică este întreruptă iar internetul nu funcționează. În Maramureș codul galben a fost instituit pe râurile din bazinele hidrografice Iza și Lăpuş, dar și pe afluenţii mici ai râului Someş aferenţi sectorului Dej-Satu Mare (judeţele Sălaj, Maramureş şi Satu Mare). Atenţionarea este valabilă până miercuri la ora 10.00.

La Dobricu Lăpușului gospodăriile și un drum au fost acoperite de ape. S-a reluat și furnizarea cu energie electrică a satelor după ce echipele Electrica au intervenit și au remediat defecțiunile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și