La începutul anului 2013, poliţişti de frontiera din cadrul Sectorului .P.F. Sighetu Marmaţiei sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I. - S.I.P.I. Maramureş, au demarat activităţi de monitorizare a unei grupări infracţionale organizate formată din 40 de persoane, cetăţeni romani şi ucraineni, axată pe contrabanda cu ţigări de provenienţa ucraineană.

Gruparea era foarte bine organizată, fiecare membru având roluri precise în derularea activităţilor infracţionale în ceea ce priveşte trecerea ţigărilor peste frontieră, transportul şi depozitarea acestora în diferite locaţii şi comercializarea lor către diferiţi clienţi.

Pe timpul monitorizării, liderii grupării, cetăţeni români, au încercat în repetate rânduri să ofere sume de bani unui ofiţer din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu şi de a le facilita introducerea ilegală a ţigărilor de contrabandă în ţară.

În urma monitorizării activităţii infracţionale, a rezultat faptul că aceştia au introdus ilegal în tara, prin zona de responsabilitate a I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, peste 320.000 de pachete cu ţigări (643 baxuri) de provenienţă ucraineană, în valoare de 2.950.000 lei, din care 400 de baxuri au fost ridicate în vederea confiscării de către poliţiştii de frontieră în urma unor acţiuni punctuale.
În ziua de 10 decembrie, începând cu ora 6.00, poliţiştii de frontieră delegaţi de procurorul D.I.I.CO.T. cu sprijinul de specialitate al D.I.P.I. - S.I.P.I. Maramureş, respectiv I.G.P.F., I.T.P.F. Giurgiu, S.C.C.O. Maramureş şi B.C.C.O. Alba au descins la 25 de domicilii aparţinând membrilor grupării.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea confiscării 2 pistoale cu gaze şi o puşcă cu aer comprimat,11.880 ţigarete de provenienţă ucraineană, 9.900 lei şi 1.500 euro, un aparat de vedere profesional marca Sakura, 17 telefoane mobile, precum şi mai multe înscrisuri care atestă implicarea celor în cauză în activităţi de contrabandă.

Totodată, au fost puse in executare 7 mandate de aducere, persoanele fiind duse la audieri. În cauza s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă.

În prezent procurorii D.I.I.CO.T. şi poliţiştii de frontieră delegaţi de către aceştia desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și